lördag 22 augusti 2015

SALTED CARAMEL NUTELLA CRACKER

SISTA SOMMARHELGEN?!
Godmorgon! Då var den härliga lördagen här igen och det är fortfarande blå himmel därute! Så ska det vara hela helgen så man får passa på att lapa sol när den är här! Det känns som det är den sista helgen som denna sommarvärme är här, sen knackar nog hösten på dörren! Vad tror ni?

Jag hade turen att kunna gå hem tidigare igår från mitt jobb, så fredagskänslan blev extra stark! Därför kände jag för att unna mig nåt extra gott i tv-soffan! Det blev Salted Caramel Nutella Cracker! 

Jag är helt såld på sådana godisar för de är inte bara otroligt roliga att göra utan även superduper goda! Sen så bestämmer man själv hur stor sats man vill göra, gör du mycket så har du godis hela veckan sedan! Eller varför inte ta med som gåbort present?

Jag blev väldigt nöjd med att jag la Nutellan i mitten för den gjorde kakan extra kladdig!



SALTED CARAMEL NUTELLA CRACKER
18 st RITZ Cracker (runda saltade kex)
1 pkt AKO Mjuka gräddkolor
2 msk vispgrädde
1 dl Nutella

Garnering
150 g mörk choklad

Topping
o,5 dl Pistagenötter, hackade

Gör så här:
Lägg alla 18 kakorna på en bricka med bakplåtspapper. Smält AKO kolorna tillsammans med grädden i mikron i intervaller: 3*30 sekunder och rör om lite då och då fortsätt till allt har smält men lämna det aldrig. Spritsa ut kolorna på 9 av locken. Ställ i kylen i ca 15 minuter. Spritsa på nutellan på kolan. Lägg på de resterande kakorna på varje och tryck till lite lätt.




 Ställ brickan i frysen i ca 20 minuter.

Hacka nötterna grovt. Hacka chokladen och värm den i mikron i intervaller, se ovan! Doppa varje kaka en och en i chokladen och låt dem gärna mellanlanda på ett galler så att överflödig choklad rinner av! Ställ dem på en bricka och fördela nötterna ovanpå innan chokladen stelnar! Låt pralinerna stela i kylen innan servering! Förvaras i burk med lock i kylskåpet.



De saltade kexen lyfte även smaken på pralinerna! Dessa ska jag avnjuta med ett glas Rosè i min pergola i eftermiddag!


Vad ger din frukost en extra helgkänsla? Hos mig är det nybakat bröd med nån färsk tropisk frukt! Idag blev mitt morgonbröd ett grovt lantbröd med hasselnötter, aprikoser och fikon med tomater från växthuset på och så klart lite sommarkänsla med en saftig vattenmelon!


Yes! I veckan kom mitt efterlängtade växthus från Willab garden! Nu ska bara grunden fixas sedan så bygger vi upp det! 
LÄNGTAR!


Jag älskar alla slags blommor men solrosor ligger mig varmt om hjärtat! Den passionen har jag fått av min fina svärmor som alltid odlar solrosor varje sommar! 
Gårdagens ögonblick!


Hoppas ni alla kan njuta av de fina vädret på nåt sätt! Själv så blir det så klart nåt gott som ska bakas men även grillat ikväll med nåt gott!
KRAM


/Helena

2 kommentarer:

  1. Låter jättegott, som vanligt! :)
    Tror du menar att nötterna ska på innan chokladen stelnar.. ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla och jag ändrade till stelnar! Tack

      Radera